ITU og Alexandra Instituttet bliver en vigtig del af nyt nationalt forskningscenter for kunstig intelligens og Big Data

ITU og Alexandra Instituttet bliver en vigtig del af nyt nationalt forskningscenter for kunstig intelligens og Big Data

Et nyt nationalt forskningscenter har set dagens lys. Center for Forskning i Digitale Teknologier - DIREC - er et samarbejde mellem Alexandra Instituttet og syv danske universiteter, heriblandt IT-Universitetet i København. Det skriver Alexandra Instituttet i en pressemeddelelse. 

»Danmark er i front inden for en række ‘klassiske’ it-teknologier, men der er mangel på specialister. Det er derfor nødvendigt med en styrket indsats og dermed sikring af, at Danmark fortsat er i front og ikke mindst i forhold til nye teknologier som f.eks. kunstig intelligens, big data og internet-of things,« skriver instituttet.

Konsortiet bag DIREC består af de datalogiske institutter på Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet, Copenhagen Business School, IT-Universitetet, Syddansk Universitet, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet.

Det er første gang, at de datalogiske forskningsmiljøer fra så mange danske universiteter er gået sammen om at stifte et forskningscenter. Innovationsfonden har desuden bevilget 100 mio. kroner til projektet - den største bevilling i fondens historie. 

DIREC’s bestyrelse har ansat Thomas Riisgaard Hansen som direktør med virkning fra 1. januar 2021. Han har en ph.d. i datalogi fra Aarhus Universitet og har været gæsteforsker på UC Berkeley i Californien.

https://pro.ing.dk/8960

26. nov 2020 12:28
Prøv DigiTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer

ODENSE KOMMUNE
Annonceret d. 17-09-2021
Brønderslev Kommune
Annonceret d. 15-09-2021
I/S Amager Ressourcecenter
Annonceret d. 14-09-2021
Økonomistyrelsen
Annonceret d. 08-09-2021