Industriens fond vil styrke it-sikkerhed i virksomheder med 10,4 millioner kroner

Industriens fond vil styrke it-sikkerhed i virksomheder med 10,4 millioner kroner

Industriens fond uddeler 10,4 millioner kroner til at styrke it-sikkerheden i virksomheders digitale løsninger, skriver Dansk Industri på sin hjemmeside.

Pengene går til projektet ‘Security by Design in Digital Denmark’, som skal gøre virksomheder bedre til at tænke it-sikkerhed ind i softwareudvikling. Med fokus på ‘security by design’ skal sikkerheden integreres i den måde, digitale løsninger designes, skabes og vedligeholdes.

»I dag er cybersikkerhed i meget høj grad afhængig af at minimere de menneskelige risici, som følger af, at det ofte er vores adfærd og valg, der er med til at gøre software og digitale produkter sikre eller usikre. Et mål for DI’s medvirken i projektet er at reducere de menneskelige risici, hvis ‘Security by Design’ bliver mere udbredt i virksomhedernes digitale løsninger,« siger Morten Rosted Vang, fagleder for digital ansvarlighed og cybersikkerhed i DI, i pressemeddelelsen.

Projektet er et samarbejde mellem DTU Compute, Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervshus Midtjylland, Alexandra Instituttet og Industriens Fond

https://pro.ing.dk/10093

12. feb 2021 12:00