Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Nyheder

Dansk AI bringer tv-dækning til serie 2: »Vi har prøvet sindssygt mange ting af«

26. jan 2021 05:12

For de store europæiske fodboldklubber er det efterhånden snarere reglen end undtagelsen, at spillere på banen trackes med AI, der automatisk indsamler data på, hvordan de klarer sig. Og hvis man først har betalt lønnen til topspillerne er prisen for de nødvendige HD-kameraer kun et greb i lommen. Men for langt størstedelen af sportsklubber er der hverken professionelt produceret tv-dækning eller AI-drevet dataindsamling. Nu håber danske Veo Technologies at kunne bringe teknologien helt ud til old boys-kampen på den lokale boldbane.

Leder af Oslo Universitets nye data-satsning: Vi skal finde vores guldæg

21. jan 2021 07:37

Morten Dæhlen er den nye leder for Universitetet i Oslos store investering dScience. Den 1. januar blev det nye Center for Computer- og Beregningsvidenskab oprettet. Nogle vil formentlig miste interessen, når de hører, hvad centret skal foretage sig, men Morten Dæhlen er fuld af iver efter at komme igang. For bag den måske knap så inspirerende beskrivelse er de store nationale og internationale synspunkter. Indtil nu har Morten Dæhlen været leder af Det Matematiske Fakultet.