Nye forskningsprojekter skal se på fremtidens digitale arbejdsredskaber

DIREC
Illustration: DIREC. Se større version
Branchenyt25. november 2021 kl. 04:30

Med i alt 115 millioner kroner i bagagen skal fem nye forsknings- og innovationsprojekter, der samler folk på tværs af universiteterne og industrien, udforske fremtidens digitale arbejdsplads med alt fra samarbejdende robotter til brugen af AI på landets hospitaler. 

Det skvier Alexandra Instituttet i en pressemeddelelse

»De mest innovative løsninger kommer altid, når vi sætter folk sammen på tværs. Det kan være på tværs af universiteter, fagligheder og på tværs af forskning og industri. Således er det et krav i alle de projekter, vi søsætter, at vi altid har flere partnere involveret med forskellige kompetencer,« udtaler Thomas Riisgaard Hansen, direktør for DIREC, i pressmeddelelsen.

Blandt de fem forsknings- og innovationsprojekter er blandt andet det såkaldte 'Explain Me'-projekt, hvor man ønsker at undersøge, hvordan man kan skabe mere nyttig AI på hospitaler og lave AI-algoritmer, som er lettere at forstå for brugerne. Algoritmerne vil i projektet blive testes af i medicinske træningssimulatorer blandt læger og sygeplejersker og på patientdata inden for urologi. 

Derudover har man med midlerne også søsat projekterne: 'Secure Internet of Things', der ser på, hvordan vi håndterer sikkerhed, efterhånden som vi putter mere intelligens ind i alt fra smarte termostater til garagedøre. 'Embedded AI', der ser på avanceret AI, når det ikke foregår i de store systemer, men ude i edge´n på mindre enheder. 'HERD', der ser nærmere på samarbejdende robotter, og 'ReWork', der skal munde ud i nye processor og værktøjer, der kan forbedre det gode, digitale samarbejde på distancen. 

Debatten er slået fra på dette indhold