Dansk brancheforening deltager i europæisk pagt om klimaneutrale datacentre

Climate Neutral Data Center
Illustration: Danish Cloud Community. Se større version
Branchenyt21. januar 2021 kl. 13:58

Den danske brancheforening Danish Cloud Community medvirker i to initiativer, der skal styrke klimaindsatsen på dataområdet. Det skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Det ene initiativ er en pagt, the Climate Neutral Data Centre Pact, som vil gøre europæiske datacentre CO2-neutrale inden 2030. Initiativet drives af CISPE (Cloud Infrastructure Services Providers in Europe).

Pagten koncentrerer sig om fem områder: Energieffektivitet, klimavenlige energikilder, vand, cirkulær økonomi og genbrug af overskudsvarme.

17 europæiske brancheorganisationer er en del af pagten, og over 20 datacentervirksomheder har allerede forpligtet sig til at arbejde for at nå målet.

Det andet initiativ er et beregningsværktøj, som Danish Cloud Community vil udvikle til medlemsvirksomhederne. Her kan medlemmerne udregne deres CO2-aftryk, hvor der tages højde for det udstyr og de forhold, der karakteriserer branchen. Beregningsværktøjet er lavet som en udvidelse af Erhvervsstyrelsens nyligt lancerede CO2-beregner, og den vil blive lanceret som helhed i første kvartal af 2021.

Danish Cloud Community repræsenterer mere end 50 danske cloud- & hostingvirksomheder,

Debatten er slået fra på dette indhold