Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Menneskevenlig AI i Europa: Flere danske rollemodeller søges

Vi har brug for flere små og mellemstore virksomheder i Danmark, der kan vise vejen frem for menneskevenlig AI, skriver Simon Laub.
Synspunkt11. august 2020 kl. 07:34
errorÆldre end 30 dage

Der kommer mere AI i fremtiden, og AI vil ændre vore samfund. Så langt er alle enige. Mere vanskeligt er det at få nogle entydige bud på, om disse ændringer vil være gode eller dårlige. Hvor store disse samfundsændringer vil blive, og hvordan vi alle kan bliver aktive deltagere i den verden.

Med mange modstridende meldinger om AI tænker jeg, at det specielt for nyuddannede på vej ud IT-branchen må være svært at finde ud af, hvad de egentlig er på vej ud i? Men selvfølgelig også for os andre ... Hvordan er det lige, vi passer ind i den store fortælling om AI i fremtidens verden? Kan vi selv påvirke udviklingen? Hvordan holder man fast i sin eksisterende IT-faglighed, samtidig med at man bygger ovenpå med nye AI ting? Skal vi glæde os, eller skal vi være bange for fremtiden?

For at påvirke udviklingen må man jo nødvendigvis være mere end bare en passiv observatør. Man må selv deltage. Man må komme ind i kampen og tro på at det kan lade sig gøre. Hvilket måske ikke er så nemt, hvis man (og her tænker jeg igen særligt på de nyuddannede uden så megen erhvervserfaring, men også på os andre) igennem medierne har fået det indtryk, at AI mest er noget der skabes i Silicon Valley og lignende steder lang væk fra Danmark.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.