Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Høj dataetik skal skille os fra mængden i AI-kapløb

Danmark bør satse målrettet på at gøre anstændighed, høj dataetik og sikkerhed til omdrejningspunktet i måden, vi differentierer os fra Kina og USA, mener Bankdatas Morten Gade Christensen.
Synspunkt20. november 2018 kl. 06:29
errorÆldre end 30 dage

I Bankdata arbejder vi på tværs med digitalisering og innovation som en præmis for at levere og udvikle konkurrencedygtige it-løsninger til den finansielle sektor. Det går stærkt med udviklingen af kunstig intelligens (AI) og brug af data. Når det gælder databehandling i den danske sektor og i EU generelt, er der stor fokus på en høj grad af etik og sikkerhed.  I min dagligdag bliver jeg bliver derfor ofte præsenteret for innovative muligheder i krydsfeltet af AI, etik og sikkerhed, der vækker min nysgerrighed og fascination.

Det hører dog til sjældenhederne, at jeg virkelig bliver overrasket og eftertænksom. Sådan har jeg det efter at have læst Kai-Fu Lee aktuelle bog 'AI Superpowers'. Den er på mange planer tankevækkende og stærkt læseværdig.

Omdrejningspunktet for den digitale og teknologiske udvikling udspringer fra USA. Det er i hvert fald sådan, vi har lært det er, for det er netop den antagelse Kai-Fu Lee sætter i perspektiv og udfordrer.

Kai-Fu Lee er kineser. Han har arbejdet med udviklingen af kunstig intelligens for alle de store – Apple, Google, SGI og Microsoft m.fl. I dag er han venture kapitalist i sin egen venturefond Sinovation Ventures. Sinovation investerer i teknologi-startups i Kina. Kai-Fu Lee kender derfor udviklingen i Kina og USA særdeles indgående.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.