Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Fem værdifulde læringspunkter om covid-19 og AI

Pandemien har øget udviklingen inden for AI. Det har givet vigtig viden, skriver Risto Miikkulainen og Thomas Djursø fra Cognizant, i dette synspunkt.
Synspunkt 9. marts kl. 05:03
errorÆldre end 30 dage

Samtidig med at pandemien har ført til tragedier og store udfordringer, har den også bidraget til at accelerere udviklingen og ændret måden, vi tænker om og bruger AI på.

I Danmark har pandemien kastet både virksomheder og myndigheder ud i en uhørt høj læringskurve. Vi er blevet meget bedre til at bruge data og AI til at forudse, hvilken adfærd vi kan forvente. De virksomheder, der kommer godt ud på en anden side, er dem, der kan holde kadencen og fortsætte med at udnytte de her muligheder.  

Vi ser i øjnene nu, at den her pandemi ikke er den sidste. Næste gang vil vi have et helt andet beredskab fra dag ét. Vi vil have modellerne linet op fra starten, vi vil kunne bruge bedre data og bedre modeller til at forudsige præcis, hvor der er brug for lockdown, og hvornår. 

For virksomheder må man sande, at skiftet til online handel ikke vil forsvinde selv efter en pandemi. Det giver nye udfordringer i forhold til supply chain og i forhold til at få varen ud til slutbrugeren. I begge tilfælde kræver det, at virksomheder er bedre til at forudsige udbud og efterspørgsel - igen understøttet af AI. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden