I dette holdningsstof udtrykker forfatteren sin personlige holdning om emnet.

Dansk Data Science Community + Open Source = ❤

Meet up hos Dansk Data Science Community
Illustration: Kasper Junge.
Dansk Data Science Community (DDSC) er en nystiftet forening, som favner et fællesskab for data scientists i Danmark, og hvis formål består af tre dele: At samle data scientists i Danmark og styrke sammenholdet mellem dem, at skabe en samlet stemme for danske data scientists, samt at facilitere og styrke open source kulturen i Danmark. I dette indlæg uddyber Dan Saattrup Nielsen og Malte Højmark-Bertelsen den tredje del om open source, hvor vi giver en hurtig indflyvning til open source, hvad mulighederne er ved open source, og hvordan DDSC vil arbejde på at styrke open source kulturen i det danske data science miljø.
Synspunkt10. maj kl. 05:00

Hvad mener vi, når vi siger open source?

Open source er et begreb, som dataloger og data scientists nok allerede er stødt på, men alligevel kan det lyde uigennemsigtigt at ville "styrke open source kulturen" i landet. Før vi overhovedet når til at forklare ‘hvordan’, skal vi først have afdækket ‘hvad’ open source er. Begrebet open source refererer til software, kildekode, modeller eller data, som er distribueret og licenseret således at det er tilladt for alle at tilgå, ændre og/eller dele det. Det er ikke altid at open source begrebet inkluderer modeller og data, og åbent data er ofte i stedet henvist til som open data. I dette debatindlæg har vi dog valgt ikke at skelne mellem open source og open data.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger