Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Brug af syntetiske data til innovation af fremtidens sundhed

Det er essentielt, at vi leder efter innovative muligheder og værktøjer, der kan hjælpe os med at dele sundhedsdata med forskningsinstitutioner og industrien uden at kompromittere beskyttelsen af danskernes private sundhedsinformation. Det skriver aktører fra begge sektorer i dette synspunkt om syntetiske data.
Synspunkt17. august 2021 kl. 02:51
errorÆldre end 30 dage

Dette er første synspunkt i en serie om syntetiske sundhedsdata fra en række aktører på området. Dette synspunkt handler om potentialerne ved brug af syntetiske data. Andet synspunkt fokuserer på den tilknyttede jura. Tredje synspunkt kommer til at handle om syntetiske data som forudsætning for robuste og skalerbare AI-modeller.

Danmark kan få en ledende rolle

I Danmark er vi frontløbere på innovation inden for digital sundhed, og vi ser løbende nye startups og etablerede spillere, der arbejder for at gøre livet bedre for patienterne og sundhedspersonalet. Digitale løsninger inden for sundhed er drevet af indsigter fra sundhedsdata og gør ofte brug af »datasultne« teknologier, såsom maskinlæring og kunstig intelligens – hvor kvalitet, komplethed og mængde er afgørende.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.