Etisk AI

Ord som tillid og transparens er blevet lige så vigtige i udviklingen af AI-systemer, som datakvalitet og træningsalgoritmer. Etisk anvendelse af AI er ikke bare imperativt for, at kunder og brugere er trygge ved de intelligente systemer. Det er også et konkurrence-parameter, som skal være med til at give europæisk udviklede AI-systemer en fordel i kampen om at lede AI-kapløbet. 

Men etisk AI er ikke en tjekliste eller en matematisk test. Det er en vedvarende og kompleks diskussion om, hvornår modellens bias er acceptabel, hvornår udsatte grupper behandles ligeværdigt og hvornår AI-systemer gør mere skade end gavn. 

Hos DataTech dækker vi dataetik og etisk anvendelse af AI-teknologi gennem interviews med forskere og eksperter, praksisfortællinger fra virksomheder og udspil til etiske retningslinjer fra både firmaer og organisationer. 

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Klik på knappen og få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

IDA-medlemmer og PLUS-abonnenter kan gratis låse 6 artikler op om måneden på vores PRO-medier. Log ind for at låse artikler op.

IDA-medlemmer kan desuden vælge mellem fri adgang til DataTech eller Tech Management. Læs mere her.

Klik her