Temadag for cyber- og informationssikkerhed

Body

En temadag for it-chefer og it-driftschefer om strategien for cyber- og informationssikkerhed.

 

Strategien for cyber- og informationssikkerhed på sundhedsområdet, der blev lanceret i januar 2019, er kun et første lille skridt i retning af at kommunerne skal kunne forudsige, forebygge, opdage og håndtere cyberangreb.

 

Der er tale om begyndelsen på en længere rejse, hvor cyber- og informationssikkerhed øges i takt med at kommuner, sygehuse og almen praksis bliver mere og mere gensidigt afhængige af it-systemer og udveksling af korrekte data.

  

Formålet med temadagen er at give et overblik over initiativerne i strategien, og hvad der ligger bag. Herunder at lægge op til en drøftelse af, hvilken betydning det har og kan få for kommunerne.

Strategiens initiativer og kommunerne

Strategien indeholder 17 initiativer. På temadagen vægtes de 9 initiativer, der forventes at have særlig relevans for kommunerne: 

  • 1.1 Identifikation af kritiske forretningsprocesser og it-systemer på tværs af sektorens aktører
  • 1.2 Bedre overblik over sundhedssektorens sårbarheder og risici
  • 1.3 Effektiv koordination af varsler
  • 1.4 Klarhed over den enkelte aktørs rolle og ansvar
  • 2.1 Sikkerhed for medarbejdere – hele vejen rundt
  • 3.3 Procedurer for håndtering af modtagelse henvendelser om mistan-ke om mulige hændelser
  • 4.1 Hændelseshåndtering
  • 4.2 Tværgående samarbejde om fælles it- og cyberberedskab
  • 4.3 Beredskabsøvelser for fælles systemer og forsyningskæder
Læs mere
Tilføj til kalender2020-02-03 09:00:002020-02-03 14:30:00Title En temadag for it-chefer og it-driftschefer om strategien for cyber- og informationssikkerhed.   Strategien for cyber- og informationssikkerhed på sundhedsområdet, der blev lanceret i januar 2019, er kun et første lille skridt i retning af at kommunerne skal kunne forudsige, forebygge, opdage og håndtere cyberangreb.   Der er tale om begyndelsen på en længere rejse, hvor cyber- og informationssikkerhed øges i takt med at kommuner, sygehuse og almen praksis bliver mere og mere gensidigt afhængige af it-systemer og udveksling af korrekte data.    Formålet med temadagen er at give et overblik over initiativerne i strategien, og hvad der ligger bag. Herunder at lægge op til en drøftelse af, hvilken betydning det har og kan få for kommunerne. Strategiens initiativer og kommunerne Strategien indeholder 17 initiativer. På temadagen vægtes de 9 initiativer, der forventes at have særlig relevans for kommunerne:  1.1 Identifikation af kritiske forretningsprocesser og it-systemer på tværs af sektorens aktører 1.2 Bedre overblik over sundhedssektorens sårbarheder og risici 1.3 Effektiv koordination af varsler 1.4 Klarhed over den enkelte aktørs rolle og ansvar 2.1 Sikkerhed for medarbejdere – hele vejen rundt 3.3 Procedurer for håndtering af modtagelse henvendelser om mistan-ke om mulige hændelser 4.1 Hændelseshåndtering 4.2 Tværgående samarbejde om fælles it- og cyberberedskab 4.3 Beredskabsøvelser for fælles systemer og forsyningskæder Weidekampsgade 10, 2300 København, Danmark Europe/Copenhagenpublic
Place