Ugens data: Systematic godkendt til slagmarken

antenna
Illustration: Bigstock/Zeferli.
Vi ser tilbage på ugen i data science.
29. april kl. 07:59

Den aarhusianske it-virksomhed, Systematic, der er specialiseret i forsvarssoftware, har fået godkendt deres softwareprodukt, SitaWare Headquarters, af den amerikanske hær. Softwaren er blevet godkendt til fuld udrulning, og den vil dermed kunne tages i brug i alle den amerikanske hærs kommandostationer, uanset om de befinder sig på amerikansk jord eller udenlands.

»Det her er det ypperste kvalitetsstempel, vores software overhovedet kan få.« siger direktør for Operations i Systematic Defence, Henrik Messell, i en pressemeddelelse.

SitaWare Headquarters er et såkaldt C4I system, hvilket står for command, control, communications, computers og intelligence, og systemet er en del af USA vision om at digitalisere hæren.

Sitaware Headquarters er baseret på en åben arkitektur, hvilket gør det muligt at integrere andre leverandørers løsninger såvel som Systematics egne applikationer. Det er interessant fordi både Systematic og flere andre forsvarsfokuserede it-virksomheder, i den grad har kastet sig over udviklingen af AI-baserede værktøjer til slagmarken.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger