Ugens data: Palantir gør klar til at indtage det britiske sundhedsvæsen

palantir
Illustration: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix.
Vi ser tilbage på ugen i data science.
10. juni kl. 07:50

Dataanalysevirksomheden Palantir har sat snuden op efter snart at kunne sænke snablen ned i briternes sundhedsdata. Ifølge Financial Times har Palantir netop hyret to tidligere højtstående embedsmænd i det britiske nationale sundhedsvæsen (NHS).

Det er henholdsvis NHS’ tidligere head of AI, Indra Joshi, og Harjeet Dhaliwal, tidligere stedfortræder for Ming Tang, der er NHS’ dataansvarlige, som nu skal arbejde for Palantir og hjælpe virksomheden med at sikre en femårig kontrakt til mere 3 milliarder kroner med NHS.

England er et af Palantirs hovedmarkeder, og hvis det lykkes Palantir at lande aftalen, så skal dataanalysevirksomheden forvalte data om millioner af patienter i hele England.

Mere konkret skal Palantir levere et nyt dataanalyseværktøj, som kan forbinde og integrere patientdata med andre datakilder fra hele sundhedssystemet. Systemet skal understøtte klinikere og embedsmænd i at kunne træffe mere effektive beslutninger i realtid.

Palantir har selv bekræftet, at de agter at byde på kontrakten, og udbuddet forventes afsluttet til november i år, hvor det vil blive offentliggjort hvem der skal levere systemet.

Få fuld adgang til DataTech
DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger