Twitter gik i rette med egen AI-billedbeskærer. Men problemet er stadig udbredt

Auditing Saliency Cropping
Twitter-modellens beskæring af billedet af McConnell og Obama. I dag sættes fokus som standard i midten af det lange billede. Illustration: Birhane, Prabhu, Whaley. 2022 Auditing Saliency Cropping. Se større version
Twitter er langt fra alene om at bruge problematisk saliency-cropping.
11. januar kl. 04:30

Det vakte med rette opsigt, da brugere på Twitter i 2020 opdagede, at selskabets automatiske billedbeskæring foretrækker hvide mennesker. 

Twitter-bruger og udvikler Tony Arcieri postede et højt og smalt billede med Mitch McConnell i den ene ende og Barack Obama i den anden, som gik viralt, da det blev åbenbart, at Twitters algoritme konsekvent valgte at vise McConnell på den begrænsede plads i det sociale medies feed. 

Ser man på tweetet i dag, vil man kun blive præsenteret for den hvide del i midten af billedet. Twitter kom nemlig i selskabets egen efterfølgende undersøgelse frem til, at systemet rummer en betydelig bias både i forhold til hudfarve og køn. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.