Transfer learning hos Amazon: Alexa lærer japansk af engelsk sprogdata

Foto : Baloncici/Bigstock

Transfer learning hos Amazon: Alexa lærer japansk af engelsk sprogdata

Med transfer learning kan behovet for ny træningsdata halveres for at nå et givent resultat, viser forskning fra Alexa-udviklere.
For Amazons digitale assistent Alexa er evnen til at erobre nye markeder mere eller mindre lig evnen til at lære nye sprog. Men god sprogdata til at træne de neurale netværk er notorisk svære eller dyre at få fat på, hvorfor Alexa-udviklerne har kastet deres kræfter på transfer learning. Med andre ord at lade systemet overføre viden om ét sprog til et andet sprog for at lære det hurtigere og bedre.
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Lucie Flekova
Lucie Flekova
Illustration: Amazon

Lucie Flekova er Research & Development Program Manager ved Amazon Alexa AI. Flekova har skrevet sin ph.d. i Natural Language Processing og har tidligere forsket i området ved University of Pennsylvania. Lucie Flekova er desuden tidligere softwareingeniør ved Cern og E-commerce Strategist ved Google.