Too Good To Go bekæmper madspild med ML: Udfordringen er at bryde den forkromede vision ned i små dele

Too Good To Go
Illustration: Too Good To Go. Se større version
Den danske vækstvirksomhed investerer massivt i ML- og data-kompetencer.
Indblik6. september 2021 kl. 14:43
errorÆldre end 30 dage
Da den danske vækstvirksomhed Too Good To Go for to år siden begyndte arbejdet med machine learning, var første skridt at bygge en recommendation engine. Også selvom platformen, der matcher kunder med mad, så det ikke bliver smidt ud, i virkeligheden ikke passer på et klassisk recommendation-problem, fortæller Carl Johan Rising, Head of Data. 

»Spørgsmålet er ikke bare hvordan vi bedst matcher bruger og måltid, men også hvordan vi optimerer platformen, så vi får reddet flest mulige måltider og sørger for at brugere kommer igen,« forklarer han. 

»Hver dag er noget til salg, og det er ikke til salg igen i morgen. Så for hvert måltid, der smutter, har vi så at sige tabt.« 

Hvis der bare var tale om et klassisk recommendation-problem, kunne opgaven være tacklet med en hyldevare, siger Carl Johan Rising. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.