»Som far vil jeg ikke kunne se mig selv i øjnene« Regeringen skamroser borgerforslag, men vil ikke stemme for

26. maj kl. 10:402
Børn, iPhone, mobil, telefon
Illustration: Luiza Kamalova via Bigstock.
Et borgerforslag om at begrænse børns adgang til sociale mediermøder rosende ord i Folketinget, men regeringen vil ikke stemme for. Alligevel vil man arbejde »benhårdt« på en løsning.

»Som far til en dreng i førskolealderen kan jeg ikke se mig selv i øjnene, hvis ikke vi får rykket markant på den her dagsorden.«

Så stålsat lød det fra Moderaternes ordfører på talerstolen, Rasmus Lund-Nielsen, da Folketinget torsdag debatterede et borgerforslag om at beskytte børn og unge mod de skadelige effekter af sociale medier.

Forslaget har på under to måneder indsamlet 57.000 underskrifter og rammer et ømt og personligt punkt blandt ordførerne til stede i salen; alle har i større eller mindre grad rosende ord med til ideerne, ikke mindst de tre regeringspartier.

Læs hele artiklen

DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
28. maj kl. 11:35

I diskussionerne inden indførelsen af NemID, var der forslag til digital signatur, med afledte nøgler, som kunne håndtere præcis denne type af situationer. Søg efter Stephan Engberg.

Men som bekendt, så tager det tid at gøre tingene ordentligt, og det fravalgte politikerne. Måske tilskyndet af bankerne, som har tjent et 2-cifret mia. beløb på NemID/MitID.

1
26. maj kl. 11:24

De taler med to tunger...."Vi er meget bekymrede, og vil gøre noget (men vi vil ikke gøre noget)"

Alle de indvendinger, som fremføres af regeringen, viser jo Shoshana Zuboffs pointe: Vi er nødt til helt at forbyde handel med persondata - for det er dem, som driver uvæsnet. Uden handel med persondata ville vi ikke have disse problemer - de ville dø ud.

Så man vil gøre noget - men man vil ikke gøre det, som må og skal ske, for at man kan få greb om disse problemer og beskytte børnene. Når man tvinges til at vælge, vælger man i stedet at beskytte BigTech, pengemænd og erhvervsinteresser. Det kan man ikke længere sige højt - i stedet skydes problemet hele tiden til hjørne i diverse råd, tech-ambassader, udvalg, tænketanke, digi-ministerier og EU.