Skal kunstig intelligens skrives ind i grundloven?

Med ny teknologi følger ofte også et nyt ansvar. Det gælder eksempelvis for AI, som har store potentialer på både godt og ondt. Co-founder & CMO hos JumpStory Jonathan Løw lægger op til, at der bliver formuleret politiske og etiske retningslinjer for brugen af kunstig intelligens.
I de seneste 15-20 år har der været løbende debat om, hvorvidt nye områder som fx miljøet og naturens rettigheder burde indgå i grundloven. Indtil videre har det ikke ført til nogle lovændringer, men måske endnu et aspekt burde indgå i en eventuel kommende ændring af grundloven – menneskerettighederne i forhold til kunstig intelligens (AI).
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer