Robotterne kommer – kan de forstå os, og kan vi forstå dem?

robot ai
Illustration: Ingeniøren. Se større version
Vi interagerer i stigende grad med robotter og kunstig intelligens. En forsker og en forfatter har bud på, hvad det kommer til at betyde.
Indblik3. december 2019 kl. 06:01
errorÆldre end 30 dage

TUG er en robot, der er meget udbredt på hospitaler i USA til transportopgaver – og som også har en køkkentjans på Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Den er til nytte og gavn og kan til tider være ganske irriterende.

En lægesekretær på et amerikansk sygehus har beskrevet, at en TUG-robot kom for at levere et brev til hende og gav sig til kende ved at sige »TUG er ankommet«.

Da hun var i gang med at tale i telefon, reagerede hun ikke, så robotten gentog: »TUG er ankommet«. Det blev den ved med hvert halve minut, og lægesekretæren blev desperat: »Jeg taler i telefon. Hvis du siger »TUG er ankommet« en gang til, så sparker jeg dig i kameraet!« sagde hun.

En overlæge har bemærket, at »robotten ikke har de manerer, vi lærer vores børn. Jeg træder til side for patienterne, mens den buldrer af sted.«

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.