Reportage fra Blans: Ansigtsgenkendelse lærer robotter at skelne mellem to stykker svinekød

23. januar kl. 11:46
Laurids Hovgaard
Henrik Andersen er teknisk direktør i Danish Crown og skal bl.a. holde styr på 137 automatiserings­projekter, som slagterigiganten planlægger at realisere over de kommende år. Illustration: Laurids Hovgaard Illustration: Laurids Hovgaard.
Danish Crown satser stort på automation og robotter de kommende år og vil spore selv det mindste stykke kød

Specialbyggede maskiner og transportbånd i kilometervis giver hver uge en hånd med.

Men det kræver fortsat mange – rigtig mange – slagteriarbejdere at slagte, opskære og udbene de 55.000 grise, som hver uge passerer gennem ­Danish Crowns store slagteri i Blans i Sønderjylland.

Når man bevæger sig rundt på de kolde gange på slagteriet, summer det af liv.

Der bliver råbt jokes på tværs af linjerne, og der er konstant rotation mellem arbejdsstationerne eller folk på vej til pause.

Læs hele artiklen

DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger