Pionercenter skal bringe Danmark i front med AI, algo slår verdens bedste i Bridge og immunsystem inspirerer forsvar mod model-angreb

Kortspil
Illustration: Bigstock/Alexx60.
Vi ser tilbage på ugen, der gik.
1. april kl. 05:18
errorÆldre end 30 dage

Tidligere på ugen slog Danmarks nye Pionercenter for kunstig intelligens dørene op. Centret er bragt i verden af Uddannelses- og Forskningsministeriet med midler fra en række fonde, og involverer partnere fra Aalborg Universitet, Aarhus Universitet, DTU, IT-Universitetet og Københavns Universitet.

Målet er at bringe Danmark helt i front  inden for menneskecentreret kunstig intelligens. Pionercenteret skal gennem de næste år udvikle nye platforme, metoder og praksisser inden for kunstig intelligens, lyder budskabet i en pressemeddelelse.

Et samlet ti-årigt budget på 352 mio. kr. fordeles mellem de fem partneruniversiteter, oplyser centerets sekretariatsleder Michelle Cumming Løkkegaard til DataTech.

Det skulle betyde finansiering til mindst 50 nye ph.d-studerende og et antal postdocs på de fem universiteter. Lige nu  er centeret ved at opslå ti ph.d-stillinger. Det forventes at omkring 15 nye studerende vil starte til efteråret. Der er desuden indledende finansiering til nye faste stillinger på universiteterne, samt midler til afholdelse af sommerskoler, ph.d-kurser, konferencer og workshops. 

Siden centrets opstart i efteråret 2021 er der allerede blevet iværksat en lang række forskningsprojekter på tværs af de fem universiteter. Projekterne sigter mod at skabe samfundsmæssig gennemslagskraft inden for områder som sundhed og biotech, energi og infrastruktur samt klima og biodiversitet.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger