På trods af hype og store konsulent-satsninger: Blockchain-revolutionen er udskudt

Den hypede blockchain-teknologi skal højne sikkerheden i det nye digitale skibsregister. Men spørgsmålet er om blockchain er den bedste løsning.
Den hypede blockchain-teknologi skal højne sikkerheden i det nye digitale skibsregister. Men spørgsmålet er om blockchain er den bedste løsning. Illustration: peshkov | bigstock. Se større version
Blockchain-teknologien er udråbt til at skulle vende op og ned på verden. Men revolutionen lader vente på sig, og eksperter er uenige om teknologiens fremtid.
1. november kl. 10:08
errorÆldre end 30 dage

VERSION2: »Fra cryptopenge til din stemme Blockchainen vil aldrig glemme.«

En gruppe Deloitte-konsulen­ter står foran en gruppe tilhørere og synger deres hjemmebryggede hyldestsang på melodien fra fodboldsangen ‘Re-Sepp-Ten’. Scenen, der er akkompag­neret af en akustisk guitar, fandt sted en maj-morgen i 2019 i konsulenthusets danske hovedkontor i Weidekampsgade i København, hvor Deloitte havde inviteret til en såkaldt ‘Grab’n’Go-Session’ om blockchain. En teknologi, der decentraliserer databaser og gør dem umulige at manipulere.

Da begejstringen toppede, skulle teknologien, med konsulenthusenes egne ord, være med til at skabe fuld gennemsigtighed og bekæmpe korruption i nødhjælpsarbejdet i krigszoner, sørge for, at forbrugere på den anden side af Jorden kunne garanteres, at griseørerne i deres fryseboks stammede fra en gris med ophav uden for Hobro – og i udviklingslande skulle blockchain-baserede valutaer skabe stabilitet og fremgang.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden