Novo har en petabyte data liggende: Nu vækkes døde data til live

Data Lake
I løbet af kort tid interagerede 1.500 Novo Nordisk-medarbejdere med data fra den nye ‘data lake’, som rummer over 1 petabyte data om bl.a. produktionsprocesser. Her produktion af udstyr på Novo Nordisk-fabrikken i Hillerød. Illustration: Novo Nordisk. Se større version
Infrastrukturen til intern indsamling og ­udveksling af data er bygget. Nu ­begynder det egentlige ­arbejde, siger chefen for Novo Nordisks data lake.
Interview2. december 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

For nylig passerede Novo Nordisk en milepæl for koncernens store projekt med at ­indsamle data fra hele forretningen og gøre dem tilgængelige for analyse.

»Vi har etableret en data lake med data pipelines fra både eksterne og interne kilder. Den gik live for halvandet år siden og har lige rundet én petabyte data,« fortæller Thomas B.B. Larsen, director i Novo ­Nordisk Global IT, som siger, at viljen til dataindsamling sådan set altid har været der, men teknologien har ­ladet vente på sig.

»Det er ikke noget nyt under solen, at vi gerne vil udnytte data. Novo Nordisk har altid været en datadrevet virksomhed – eller man skal vel sige en fakta- og informa­tionsdrevet virksomhed for at få hele historien med. Og det gælder både i forskningen, produktionen og i vores dialog med læger, sygeplejersker og patienter,« siger Thomas B.B. Larsen, som er ansvarlig for data management og analyse i den store biotek-koncern.

»Forskellen er, at nu kan vi bedre udnytte de data til at optimere vores produktion og vores produkter. ­Teknologien har åbnet for muligheder, vi ikke havde for få år siden,« siger Thomas B.B. Larsen, der spøgende beskriver projektet som »genoplivning af døde data«.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.