Norske Oliefonden vil bruge data til at finde ud af, om forvaltere har en dårlig dag

Heidi Sævold/Digi.no
Norges Bank Investment Management (NBIM), ofte kaldet Oliefonden, er placeret på Bankplassen i det centrale Oslo. Illustration: Heidi Sævold/Digi.no. Se større version
Om tre måneder vil folk ikke huske grundlaget for deres beslutninger, siger Oliefondens teknologichef, Age Bakker.
Indblik8. december 2021 kl. 14:07
errorÆldre end 30 dage

NBIM, afdelingen i Norges Bank, der forvalter Petroleumsfonden, investerer i alle verdens tidszoner og udfører transaktioner døgnet rundt. Derfor har det i de seneste år stået øverst på afdelingens dagsorden at udvikle automatiseringsløsninger.

»Når man handler, skal man sørge for, at tingene bliver afviklet, og at al afregningsaktivitet foregår i alle tidszoner. Det er ofte meget tidsfølsomt. Hvis man ikke har gjort alt klart og korrekt på afviklingstidspunktet, falder handlen til jorden, og det kan koste penge,« siger Age Bakker, teknologichef i Norges Bank Investment Management (NBIM).

NBIM har porteføljeforvaltere og tradere i Shanghai, Singapore, som dækker Asien, Australien, New Zealand, og Japan. Et hold i Oslo og London dækker Europa, mens et hold i USA dækker amerikanske tidszoner. En meget stor del af vores investeringer er i USA – andelen af aktier på det amerikanske marked er over 45 procent.

73 markeder – forskellige processer

For at sikre, at alt går efter planen, har NBIM automatiseret beskedflowet med modparter og banker og udviklet værktøjer til kontrol af indkommende data.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.