Norge har brugt 55 millioner på offentlig sprogbank - men begrænser brugen
Tape-robot i det digitale sikkerhedsmagasin i Nasjonalbiblioteket

Foto : Nasjonalbiblioteket

Norge har brugt 55 millioner på offentlig sprogbank - men begrænser brugen

Norge har brugt millioner på en sprogbank til brug for udvikling af AI-værktøjer. Men det er for svært at få lov til at bruge dem, mener selskaber.
DIGI.NO: I løbet af otte år er der brugt 72 millioner norske kroner - omkring 55 millioner danske kroner - på at udvikle Språkbanken.
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Sprogbank til Danmark

I 'Digital service i verdensklasse' fastslår regeringen, at Danmark har brug for en sprogbank »der sættes til fri afbenyttelse, så leverandørerne har en fælles sprogressource af høj kvalitet, der giver dem mulighed for at udvikle gode løsninger inden for talegenkendelse og sprogforståelse med et højt præcisionsniveau.«

»Talegenkendelse og sprogforståelse gør det muligt at understøtte forskellige former for opgaver. Det gælder beslutningsstøtte ved sagsbehandling af miljøgodkendelser, gennemgang af årsregnskaber og revisionserklæringer, klagesager, support- og akutopkald, mailsvar mv.«

En betydelig barriere for effektiv anvendelse af talegenkendelse og sprogforståelse på dansk er, at Danmark er et lille sprogområde, skriver regeringen.