Neo4j kan nu bruges til udforskning og udvikling i gratis cloud-tjeneste

AuraDB
Filmdatabase i Neo4j og cloud-baseret tjeneste AuraDB. Illustration: Skærmbillede: Digi.no . Se større version
Kan trække flere brugere til grafdatabasen.
23. november 2021 kl. 06:00
errorÆldre end 30 dage

Mange cloud-baserede tjenester tilbydes gratis til brugere med begrænsede behov, men ofte skal du stadig oplyse et kreditkortnummer for at bruge tjenesten. Det kan nemlig være at brugen overstiger, hvad der er inkluderet i det gratis abonnement, men samtidig kan et sådant krav udgøre en hindring, som mange ikke gider passere.

Det er ikke tilfældet med den nye gratis service til Neo4j, det originale svenske firma Neo4j og deres grafdatabase af samme navn. Tjenesten, kaldet Neo4j AuraDB Free, blev lanceret i sidste uge og har ingen tidsbegrænsning. 

Til både træning og udvikling

Som de fleste gratis tjenester er AuraDB Free beregnet til at tiltrække nysgerrige brugere, som kan blive til betalende kunder i det lange løb. Tjenester beregnet til brugere, der ønsker at lære at bruge grafdatabaser, samt til prototyping og tidlig udvikling. 

Det kan være nemmere for mange at gøre dette i en færdig service end at installere softwaren lokalt på egen maskine, hvilket også er muligt . 

Ikke overraskende er der betydelige begrænsninger forbundet med den gratis tjeneste, sammenlignet med de abonnementer, der koster penge. Blandt andet er det kun muligt at oprette en enkelt database i den, med maksimalt 50 tusinde noder og 175 tusinde relationer. Men så længe behovene ikke er større end dette, kan det bruges inden for en overskuelig fremtid. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.