Næsten alle firmaer bløder stadig i skyen

26. august kl. 09:527
 Næsten alle firmaer bløder stadig i skyen
Illustration: Bigstock.
Resurser i tomgang er hovedårsagen, når der tabes penge i skyen.
Artiklen er ældre end 30 dage

Endnu engang bekræftes det, at virksomheder sætter unødvendige penge til i skyen. Det handler om resurser, der ikke anvendes, og provisionering af for mange resurser.

Det fremgår af den nylige undersøgelse State of Cloud Strategy Survey, som firmaet Hashicorp står bag. Her svarer 94 procent af respondenterne, at der spildes penge i skyen. Tidligere undersøgelser har peget på samme tendens.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til DataTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
29. august kl. 08:53

Det forbavser mig ikke. De cloud udbydere jeg har arbejdet udstiller kun udgifterne til specielle roller. Udviklerne der sidder og designer applikationer og provissionerer ressourcer har ingen anelse om hvad det, de lavede, i sidste ende kom til at koste. Til gengæld kan regnskabsafdelingen kun se udgifterne og kan ikke gennemskue hvorfor. Udgifter burde være del af ethvert godt cloud dashboard, så det kan bruges i den daglige prioritering.

7
29. august kl. 17:46

Det er helt rigtigt at det er vigtigt at udviklerne har et dashboard samt planlagt om deres cloud forbrug vil være indenfor budgettet. Jeg har været i flere virksomheder hvor det var en essentiel del af at udvikle en ny applikation. Priserne i cloud kan dog også være svære at gennemskue hvorfor jeg har udviklet et tool som kan udregne priserne på forhånd ud fra infrastruktur kode: https://cloudcostify.app/

3
29. august kl. 06:27

Det var dog underligt at et firma som lever af onprem løsninger på magisk vis har en rapport som viser at skyen er spild af penge :) selvom de nok kan have ret i mange af deres betragtninger.

5
29. august kl. 13:36

Det var dog underligt at et firma som lever af onprem løsninger på magisk vis har en rapport som viser at skyen er spild af penge :)

Hashicorp laver da tonsvis af cloud software.. (hashicorp vault.. Terraform mv.) - så jeg tvivler stærkt på at de tjener flest penge på at understøtte on-prem?

6
29. august kl. 16:11

Nu tænker jeg mere på onprem private cloud hvor du selv styrer jernet og bruger deres produkter. Jeg er godt bekendt med dem. Fantastiske produkter, men de vil nok hellere at man ikke bruger de cloud services der er, fx Azure functions eller en hosted kubernetes og i stedet bruger Nomad og på efter jern med openfaas eller andet. De tjener nitet ved folk der bruger fx Azure webapps.

1
27. august kl. 08:30

Det er værd at bemærke, at hovedparten af de interviewede virksomheder i undersøgelsen har mere end 15.000 ansatte, og at virksomheder under 1.000 ansatte ikke indgår. Af disse store virksomheder udgør hele 43% tech og finans branchen. Derfor skal man være meget forsigtig med, generelt at fortolke resultaterne af denne type undersøgelser som udtryk for danske forhold. Der er masser af små og mellestore virksomheder (50 til 250 medarbejdere) i Danmark, som får fuld valuta for det der betales for cloud tjenester, og som ville pådrage sig langt højere omkostninger hvis de selv skulle etablere IT afdelinger og ansætte personale til at drive egne systemer. Bemærk også, at på trods af de negative forhold, så fremgår det at: ". A majority of respondents (90%) say that it is helping them achieve business goals." Undersøgelsen er i øvrigt lavet af Forrester Consulting på vegne af HashiCorp.

2
27. august kl. 22:34

Bemærk også, at på trods af de negative forhold, så fremgår det at: ". A majority of respondents (90%) say that it is helping them achieve business goals."
Her er det nok vigtigt at huske at det formodentligt er/har været et politisk krav at det skulle være en succes. Noget der ved en mere nøgtern vurdering kunne stilles spørgsmålstegn ved.