META AI åbner sin large language model for offentligheden

MetaAi
Illustration: Bigstock / World Image.
Det er verdens hidtil største open source sprogmodel, og det kan presse andre aktørere til også at åbne op. Er det begyndelsen på enden for AIs reproducerbarhedskrise?
10. maj kl. 08:29
errorÆldre end 30 dage

I sidste uge gjorde Meta AI sin large language model (LLM) open source. Modellen hedder Open Pretrained Transformer og kaldes populært for OPT-175B fordi, den har en imponerende 175 milliarder parametre. Modellens størrelse og egenskaber er ganske lig OpenAIs famøse GPT-3.

I modsætning til OpenAI, så har Meta AI valgt at åben OPT-175B på vid gab, så enhver kan kigge ind i og granske modellen. Det gør OPT-175B til verdens hidtil største open source LLM, og det forhold at Meta AI har valgt at gøre den open source er opsigtsvækkende i sig selv.

Midt i en reproducerbarhedskrise

På det seneste er der nærmest ikke gået en måned, uden at det ene eller det andet kommercielle forskningslaboratorium har annonceret en ny prætrænet model, der angiveligt har nået en ny milepæl inde for AI.

Her er det værd at hæfte sig ved ordet ‘angiveligt’. Over de senere år har flere nemlig forsøgt at råbe op omkring reproducerbarhedskrisen inde for kunstig intelligens. Ifølge flere prominente forskere, befinder AI-feltet sig midt i en krise, fordi det ofte ikke er muligt at reproducere forskningsresultater inde for kunstig intelligens.

Få fuld adgang til DataTech
DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger