Kunstig intelligens fra DTU skal forudsige effektiviteten af vacciner

Kunstig intelligens fra DTU skal forudsige effektiviteten af vacciner

DTU Sundhedsteknologi deltager i et nyt offentligt-privat partnerskab, der ved hjælp af kunstig intelligens skal innovere forskning og udvikling inden for vacciner.

Det skriver DTU Sundhedsteknologi i en pressemeddelelse.

Inno4vac – som partnerskabet hedder – skal arbejde inden for fire hovedområder, hvoraf det første område omhandler kunstig intelligens, der skal bruges til in silico at forudsige immunrespons på vacciner og effektiviteten af vacciner.

Professor ved DTU Sundhedsteknologi Morten Nielsen skal som partner i Inno4vac bidrage til det første hovedområde.

»Jeg vil bidrage med modeller til forudsigelse af personlig immunrespons på vacciner, herunder antigenpræsentation og TCR/BCR-immungenkendelse. Jeg håber at kunne udvikle forbedrede forudsigelsesmodeller og bidrage til udviklingen af et integreret system til forudsigelse af befolkningens og den enkelte persons immunrespons på vacciner,« siger professor Morten Nielsen.

Inno4vac er et nyt tværfagligt projekt finansieret af Innovative Medicines Initiative 2 (IMI2), der igen er finansieret af både EU og industrien.

Projektet har til formål at fremme sundhedsinnovation ved at indarbejde videnskabelige og teknologiske gennembrud fra de akademiske og bioteknologiske sektorer i industrien. 

Partnerskabet skal udvikle mere forudsigelige biologiske og matematiske modeller for vaccinepræstationer og derved fremskynde udviklingen af nye vacciner.

https://pro.ing.dk/14264

9. aug 2021 21:00
Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Klik på knappen og få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

IDA-medlemmer og PLUS-abonnenter kan gratis låse 6 artikler op om måneden på vores PRO-medier. Log ind for at låse artikler op.

IDA-medlemmer kan desuden vælge mellem fri adgang til DataTech eller Tech Management. Læs mere her.

Klik her

Branchenyheder

Nævnte firmaer