Kunstig intelligens baner vejen for superkøer

Kunstig intelligens baner vejen for superkøer

Kunstig intelligens, bioinformatik og gensekventering kan forbedre avlsprogrammer med ægtransplantation for køer. Det har to forskere fra DTU fundet frem til, skriver universitetet i en pressemeddelelse.  

Ved hjælp af kunstig intelligens har postdoc Maria Belen Rabaglino og professor Haja Kadarmideen fundet frem til mønstre i store mængder af detaljerede data fra 52 køer. 

»Vi anvendte avanceret dataintegration og bioinformatik til at forberede store mængder data fra 52 køer til maskinlæring (ML), en disciplin inden for kunstig intelligens, særlig velegnet til at finde mønstre i komplekse data. Herefter brugte vi to typer af ML-algoritmer og krydsvaliderede resultaterne for identificere mønstre i genekspressionsprofilerne i slimhinder, der med mindst 90 procents nøjagtighed har resulteret i succesfulde transplantationer,« siger Maria Belen Rabaglino.

Resultatet kan blive sundere og stærkere køer på globalt plan, men de to forskere mener også at have fundet markører, der på sigt kan blive et værdifuldt redskab inden for kunstig befrugtning af mennesker.

https://pro.ing.dk/8841

19. nov 2020 11:52