»Hvis du som data scientist vil have din intelligens ud over rampen, skal du selv bygge systemet op«
Thetis under øvelsen "Open Spirit" 2019.

Foto : Søværnet

»Hvis du som data scientist vil have din intelligens ud over rampen, skal du selv bygge systemet op«

Ideen om specialiserede roller som data engineer, ML engineer, data scientist er meget amerikansk, og generelt ikke passende for, hvordan vi arbejder i Norden, mener Mikkel Bernt Buchvardt, der er data scienctist hos KMD.
»Det er ikke svært at lave noget fed data science, hvis man har tre år og uanede ressourcer. Udfordringen ligger i at lave noget hurtigt nok, godt nok og solidt nok, så det skaber værdi.« Sådan lyder erfaringen fra Mikkel Bernt Buchvardt, der er lead data scientist hos KMD. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Data Science-profilen

Data science er en disciplin, der udføres af mange forskellige personer i mange forskellige stillinger og med vidt forskellige baggrunde. Fælles for dem alle er, at virksomhederne har svært ved at tiltrække dem og holde på dem. 

I en ny interview-serie sætter DataTech fokus på, hvad der motiverer og engagerer forskellige data-professionelle i deres nuværende stilling. Vi spørger dem, hvordan de kom dertil, og hvad der kunne få dem til at søge videre. Og om, hvordan de oplever deres hastigt udviklende fagfelt. 

Dette er anden andet skud på stammen - du finder den første artikel her. Kender du en data scientist, vi bør tale med, så skriv til mab@ing.dk.

Mikkel Bernt Buchvardt
Mikkel
Illustration: KMD

Mikkel Bernt Buchvardt er Lead Data Scientist hos KMD og tidligere førsteløjtnant i Søværnet. Mikkel Bernt Buchvardt har en kandidat i softwareudvikling fra ITU.