Havfugle og selvkørende biler: Proxy-data gør det muligt at tyvstarte ML-eksperimenter

federated learning
Illustration: AI Sweden. Se større version
Proxy-data giver noget at træne på, mens juristerne finder ud af de lovmæssige rammer for at bruge den ægte data. Nyt svensk samarbejde lader virksomheder dele data med hinanden.
Idéer26. november 2021 kl. 16:07
errorÆldre end 30 dage

Har du et datasæt, som andre virksomheder, måske kan bruge? Så del det. 

Sådan lyder opfordringen fra AI Sweden, der har etableret en platform, hvor selskaber - selv konkurrenter - skal kunne dele data, som andre kan bruge til træning af ML-modeller. 

Al data er fri for compliance-hovedpiner og forretningshemmeligheder, så der er hverken brug for langsommelige dataaftaler eller kompliceret adgangskontrol. Et af håbene er, at selv data, der intuitivt måske virker irrelevant for den opgave en virksomhed sidder med, kan bruges som såkaldt proxy-data, forklarer Ebba Josefson Lindqvist, der er projektleder ved Data Factory. 

»Der er masser af usikkerhed omkring, hvad du kan gøre med data i dag. Den usikkerhed er der ikke med proxy-data« siger hun. 

»Du slipper ikke for at skulle bruge den ægte data på et tidspunkt. Men med proxy-data kan du sætte tempoet op, fordi juristerne kan kigge på regulering, mens udviklere tester metoder med proxy-data.«

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.