Forskere vil samle data på alt fra SoMe til blodprøver: Integrationen er et kæmpe problem

Foto : Zulkiffle Mohd Kassim/Bigstock

Forskere vil samle data på alt fra SoMe til blodprøver: Integrationen er et kæmpe problem

Ved at sætte dansk registerdata sammen med data fra sociale medier, sensordata og løbeapps vil danske forskere kortlægge, hvordan vores sundhed bliver påvirket af miljøet. I sidste måned åbnede Aarhus Universitet centeret BERTHA – Big Data Centre for Enviroment and Health – og foran sig har forskerholdet nu en data-udfordring af dimensioner, fortæller professor Clive Sabel, der skal lede centret. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Clive Sabel
Clive Sabel
Illustration: Aarhus Universitet

Clive Sabel er professor på Miljøvidenskab ved Aarhus Universitet og leder af forskningscenteret BERTHA. Clive Sabel har specialiseret sig i at forske i spatial data på individniveau for blandt andet at kortlægge miljøets påvirking på sundhed. 

 

Big Data Centre for Environment and Health
Bertha
Illustration: BERTHA

Big Data Centre for Environment and Health - eller BERTHA - er et femårigt forskningsprojekt, der startede i marts 2018 og slutter i 2024. Målet for projektet er at sammensætte data fra diverse kilder samt udvikle værktøjer og algoritmer, der i data kan finde mønstre mellem sundhed og påvirkning fra miljøet. 

BERTHA er finansieret af en bevilling fra Novo Nordisk Fonden på 60 millioner kroner.