Forlag vil træne AI-redaktør på 3.000 bestseller-romaner

læse roman bog læser
Illustration: Nosnibor137. Se større version
Forlaget Egolibiris har slået sig sammen med Alexandra Instituttet om at udvikle et NLP-værktøj, der skal vurdere om en bog bliver en salgssucces.
Indblik26. oktober 2021 kl. 04:29
errorÆldre end 30 dage

Det er både dyrt og tidskrævende at få en bog-redaktør til at vurdere, om en forfatter har skrevet en potentiel bestseller. Derfor har forlaget Egolibiris slået sig sammen med Alexandra Instituttet om at udvikle et NLP-værktøj, der skal gøre alt det en redaktør gør, når der dumper en stor stabel A4-sider ind i indbakken. 

»Ideelt set handler det om at finde den nye bestseller,« forklarer Ophélie Lacroix, der er Senior AI Specialist og NLP-ekspert hos Alexandra Instituttet. 

»Det er ikke en nem opgave, og ikke noget man kan løse med en enkelt model.« 

Hos AI-udviklerne hos Alexandra Instituttet forventer man, at løsningen vil kræve 10 separate modeller, der hver især vurderer forskellige aspekter af en bog.

Tilsammen skal modellerne udgøre en AI-redaktør, der har fået navnet Edison, som kan vurdere potentialet i manuskript og give feedback til både forfatter og forlag. 

Genre og målgruppe

Først og fremmest skal systemet levere noget grundlæggende statistik på bogen, så man f.eks. kan se om forfatteren har tendens til at bruge for mange adjektiver, eller om lix-tallet er passende. Statisitk på semantik og ordvalg kan sammenlignes med andre bøger, så et forlag kan se, hvilke bøger minder om det nye manuskript. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Nikolaj W.
26. oktober 2021 kl. 09:39

Det lyder som en standardisering af bøger, hvor nye og afvigende tiltag bliver frasorteret... Lidt den samme grund til, at hollywood film og serie er blevet røvsyge... 'Same procedure as last year', men med et nyt cast og en ny forfatter...