Fiskeristyrelsen vil fange flere fuskende fiskerbåde med AI

Foto : mikeledray / Bigstock

Fiskeristyrelsen vil fange flere fuskende fiskerbåde med AI

Fiskeristyrelsen har afsluttet et projekt med AI til fiskerikontroller. AI'en forbedrede træfsikkerheden fra 33 til 56 procent for at fange fiskefartøjer, der snyder med vægten af deres fisk.
Fiskeristyrelsen har gennemført et Proof of Concept-projekt (PoC), som viser gode og lovende resultater for at fange lovovertrædende fiskerbåde og -skibe, der snyder på vægten, med AI. Det foretages med avancerede AI-teknologier fra SAS Institute.
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Lise Astrup Frandsen
Lise Astrup Frandsen
Illustration: Privatfoto

 

Lise Astrup Frandsen har siden 1. februar 2020 været it- og digitaliseringschef for Fiskeristyrelsen. Hun er uddannet med en kandidat i europæisk etnologi fra Københavns Universitet og har senere taget Finansministeriets projektlederuddannelse.