Finsk sikkerhedsekspert: 'Det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI'

10. maj kl. 12:076
Mikko Hyppönen
Mikko Hyppönen fra WithSecure på var første taler på hovedscenen ved V2 Security i Øksnehallen, København. Illustration: Agnes Rønberg.
Mikko Hyppönen afsiger sin spådom på V2 Security: AI vil løfte hackerangreb til usete højder og AI-revolutionen bliver måske større end internetrevolutionen.

»I de kommende uger eller måneder vil vi se de første malwarekampagner, der bruger automatisering af store sprogmodeller. Det kommer til at ændre hastigheden i angribene drastisk, og så vil vi se, at det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI.«

Sådan lyder spådommen fra den finske sikkerhedsekspert Mikko Hyppönen fra firmaet WithSecure, der var den første til at tale på hovedscenen ved V2 Security.

Læs hele artiklen

DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
6 kommentarer.  Hop til debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
11. maj kl. 11:02

"Det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI"

det er vist det amerikanerne siger om deres uhæmmede ret skydevåben og som ikke forhindrer skoleskydninger

3
11. maj kl. 15:17

Det eneste, der kan stoppe en ond AI, er en god AI

Terminator vs. Terminator? Hvordan forklarer man en god AI, at den er god og skal agere godt, når den selv er blottet for moral og ikke fatter noget af, hvad den foretager sig?

1
11. maj kl. 06:25

"»I de kommende uger eller måneder vil vi se de første malwarekampagner, der bruger automatisering af store sprogmodeller. "

Og hvorfor i alverden tillader vi, at det sker? Fordi nogle magtfulde idioter in high places bare ikke vil regulere og styre det!

Det eneste, der kan bekæmpe ond AI, er ikke god AI - det er at trække stikket, indtil vi har fundet løsningen.

https://podcasts.apple.com/us/podcast/368-eliezer-yudkowsky-dangers-of-ai-and-the/id1434243584?i=1000606616193

https://time.com/6266923/ai-eliezer-yudkowsky-open-letter-not-enough/

4
15. maj kl. 08:18

Det eneste, der kan bekæmpe ond AI, er ikke god AI - det er at trække stikket, indtil vi har fundet løsningen.

Spørgsmålet er hvilket stik skal trækkes? Hvor sidder det, hvad karakter har det; AI med deep fake er efter min overbevisning udrullet for mange år siden, blot meget diskret og underspillet. Balstyrisk AI har via smart tek arme og ben nede i mange samfundsprocesser samt i privatlivet. Den eneste måde jeg kan forklare bjerge af bizarre begivenheder omkring mig de sidste 10-15 år. Det man ser nu svarer til hajfinner i vandoverfladen.

Skal "stikket" til de synlige finner trækkes, er man forinden nok nødt til at beskrive flåden af hajer under overfladen, deres hidtidige handlinger, metoder og redskaber.

5
15. maj kl. 08:27

Balstyrisk AI har via smart tek arme og ben nede i mange samfundsprocesser samt i privatlivet.

Det er vist det, jeg plejer at kalde bigtech-lobbyister, 5. kolonner, bigtechs nyttige idioter og trojanske heste i samfundsprocesserne. Resultatet af Danmarks statsautoriserede, dvs. lovliggjorte, korruption: Partistøttekasserne, VL-klubberne, svingdørskarrierne.

6
15. maj kl. 09:31

Det er vist det, jeg plejer at kalde bigtech-lobbyister ... lovliggjorte, korruption: Partistøttekasserne, VL-klubberne, svingdørskarrierne.

det nævnte tænker jeg lidt som sekundære redskaber og resultater. Hvis man ser 'opstrøms' og naturfagligt på emnet: hvordan får man magt over og påvirker mennesker, hvis man ingen bremser eller moral har. Inden de selv åbner deres i-pad, tjekker medier eller evt. lader sig korrumpere.

Det kan evt. sked ved aflytning og snagning i deres arbejds- og privatliv med nyeste tek., lokkemidler, afpresning.. Og yderligere 'opstrøms': via sanserne, hjernen og nervesystemet, som kan påvirkes direkte - dels ved gammelkendte metoder, dels ved smart trådløs tek (lyd, em, vibrationer). Hvor der synes at være en del at hente.

Findes metoderne, må AI forlængst være taget i brug til at optimere og videre -udvikle disse ting. Også på storskala. Jeg tror, at der ved AI kan udvikles det perfekte diktatur, ækelt indre, evt. uden klart centrum, forklædt som sødladent demokrati og få 95% af befolkning til at acceptere dette stiltiende.