Elon Musk køber Twitter: »Koden skal på Github«

Elon Musk køber Twitter
Elon Musk har købt Twitter, og ifølge forretningsmogulen skal ytringsfriheden genetableres, spam-bots bekæmpes og koden lægges på Github for at øge tilliden til Twitters indholdsstyrende algoritmer. Men så enkelt er det ikke at åbne algoritmerne op, vurderer professor, og det kan også bringe nye risici med sig. Illustration: Bigstock / Vectorfarmer.
Nu vil han »gøre algoritmerne open source for at øge tilliden,« men det ikke så enkelt at åbne algoritmerne op, vurderer algoritmeprofessor.
3. maj kl. 07:59

Mandag i sidste uge lykkedes det Elon Musk at købe Twitter for et større milliardbeløb. I kølvandet på aftalen udsendte Twitter en pressemeddelelse, hvori den nye ejer udtaler, at han har i sinde at »gøre algoritmerne open source for at øge tilliden.«

Spørgsmålet er, om det overhovedet er meningsfuldt at sætte lighedstegn mellem åbne algoritmer og øget tillid?

»Udfordringen er jo, at det ikke kun afhænger af algoritmerne, det afhænger også af al den data, som Twitter har til rådighed,« siger professor i Algorithms and Complexity ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet, Rasmus Pagh, og henviser til de mange bruger- og adfærdsdata vi fodrer Twitter med, når vi bruger det sociale medie.

Tidens politiske strømninger

Det er ikke første gang, Elon Musk lufter idéen om, at Twitters indholdsstyrende algoritmer bør være åbne. For bare et par uger siden deltog forretningsmogulen i et TED Talk interview, hvor han gav udtryk for samme holdning.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
3. maj kl. 10:16

Det pudsige er, at mange personer melder om, at der allerede ER sket store ændringer i den måde, man når ud på. Der meldes om dramatiske stigninger i både antal followers, retweets og likes. Det er typisk en oplevelse hos personer, som kunne have været i målgruppen for diverse former censur af den ene eller anden årsag.

Det kunne tyde på, at Twitter måske er ved at rydde lidt op i koden, før den ryger på GitHub..?