Ekspert i persondataret: Hent juristen med det samme, når I bygger AI-løsninger

Foto : Bech-Bruun

Ekspert i persondataret: Hent juristen med det samme, når I bygger AI-løsninger

AI-udviklere skal finde deres jurist-venner og inddrage dem som en del af den iterative udviklingsproces, mener specialist i persondata Charlotte Bagger Tranberg.
Det er fuldt ud muligt at bygge AI-løsninger compliant. Men det kræver, at man involverer jura-eksperterne fra starten – og ikke, når løsningen skal godkendes til sidst.  Det fortalte Charlotte Bagger Tranberg, der er specialist i persondataret i advokatfirmaet Bech-Bruun, ved konferencen Driving IT, der for nylig fandt sted i Ingeniørens Hus i København. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Charlotte Bagger Tranberg

Charlotte Bagger Tranberg er managing associate hos advokatfirmaet Bech-Bruun. Charlotte Bagger Tranberg færdiggjorde i 2006 sin ph.d. i persondataret og rådgiver nu inden for all områder af persondataret – herunder om behandling af personoplysninger i komplekse systemer eller ved anvendelse af nye teknologier, som f.eks. big bata, biometri og kunstig intelligens.