Digitaliseringsministeren venter på EU: Kulturminister vil ikke afvise danske AI-regler

10. maj kl. 04:303
Digitaliseringsministeren og kulturministeren
Illustration: Marie Hald / Folketinget.
I sidste uge afviste Digitaliseringsministeren dansk lovgivning om kunstig intelligens. Nu lægger kulturministeren alligevel op til regulering, mens undervisningsministeren netop har nedsat et ekspertråd.

Det er kun en uge siden, at Danmarks digitaliseringsminister, Marie Bjerre (V), i et samråd i Folketingets udvalg for digitalisering og IT, kategorisk afviste at regulere kunstig intelligens fra dansk hold:

»Jeg har ikke planer om at fremsætte lovforslag på AI-området før AI Act er på plads,« sagde ministeren under samrådet med henvisning til EUs kommende lovkompleks, der skal regulere kunstig intelligens på tværs af medlemslandene, og som forventes at blive vedtaget ved udgangen af 2023.

Læs hele artiklen

DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
10. maj kl. 06:28

danmark har før forsøgt at gå enegang. det er ret håbløst og jeg tror på at lovgivningen her bedst laves i eu og håndhæves sammen, da vi er oppe imod massive globale kræfter. det man kunne gøre i dk var at håndhæve eksisterende lov, fx at man skal være 13 på snapchat og alle andre platforme, og det kunne skoler og forældre sammen beslutte at leve op til og datatilsynet, som regeringen cutter, håndhæve. regeringen kunne også sætte aldersgrænsen op til 16 som er gældende i mange andre EU lande. Så der ER altså eksisterende muligheder for at gøre noget og vi er nødt til at samarbejde om det (også os individer, skoler mv) fremfor at tro at lovgivning alene kan løse alle probl (over 60% af under under 13 er på snapchat - gamle tal)

3
10. maj kl. 06:35

regeringen kunne også sætte aldersgrænsen op til 16 som er gældende i mange andre EU lande. Så der ER altså eksisterende muligheder for at gøre noget

Men som jeg forstår det, er det det, Bjerre ikke vil...(og det er vel også en lovændring?)

Det nævnte eksempel er så grotesk, at det er ufatteligt, at der ikke er mere handlevilje fra ministerens side.

1
10. maj kl. 05:23

Er hun (Marie Bjerre) mon bare doven?

For eksemplet med den 13-årige blev nævnt på samrådet - og alligevel synes digi-ministeren, at regulering kan vente på EU.

Det er jo utroligt. Doven eller ligeglad?

Eller hvordan ser det mon ud i parti- og kandidatstøttekassen? Og er ministeren medlem (eller "ejer" af) af nogle VL-klubber?