Den sære verden af prompt-programmering:  Sådan instruerer du kunst-AI i naturligt sprog

VQGAN+CLIP
Illustration: VQGAN+CLIP. Se større version
Nye modeller har skabt en ny bølge af AI-genereret 'kunst', hvor billeder skabes på baggrund af en instruks i naturligt sprog.
Tech fokus21. december 2021 kl. 04:47
errorÆldre end 30 dage

DeepMinds DALL-E demonstrerede i starten af året den specielle verden, der opstår, når sprog og billeder kombineres i samme model. 

Navnet DALL-E kommer meget passende fra en sammentrækning af maler Salvador Dali og Pixar-robotten WALL-E, for modellen kan skabe særdeles surrealistiske motiver på baggrund af en instruks i naturligt sprog. 

OpenAI's blog demonstrerer, hvordan DALL-E kan tage to koncepter, der er fuldstændig urelaterede, og producere et billede - f.eks. en firkant lavet af pindsvin eller sågar skabe objekter med menneskelige træk, som f.eks. en baby-radise.

DALL-E kan således tage en tekst som f.eks. »an armchair in the shape of an avocado. an armchair imitating an avocado« og producere en række billeder af, hvad der uomtvisteligt ligner avocado-lænestole med varierende komfort. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.