Dataopsamlingsprodukt letter forskeres arbejdsbyrde

Dataopsamlingsprodukt letter forskeres arbejdsbyrde

I to uafhængige initiativer, vil forskere fra Aalborg Universitets Institut for Byggeri, By og Miljø systematisere opsamling af luftkvalitets- og brugsvandsdata med udstyr leveret af danske Seluxit, skriver virksomheden i en pressemeddelse.

Seluxit sælger løsninger, der forbinder elektroniske enheder med internettet, som kan overvåge forskellige forhold, som uregelmæssigt elektricitetsforbrug eller som i dette tilfælde luftkvalitet og brugsvand. 

Løsningen til forskerne fra AAU gør det muligt at samle data fra et udvalg af sensorer, hvor data automatisk bliver opsamlet og præsenteret i et dashboard for yderligere analyse uden programmering. Her er målet at frigive tiden projekternes forskere på almindeligvis ville have brugt til at opsamle data på at udføre datanalyse.

Undersøgelsen af luftkvalitet vil dokumentere ventilationseffektivitet af såkaldte diffus luftindblæsnings-ventilationssystemer, som er en nyere tilgang til traditionel ventilation. 

Undersøgelsen af brugsvand forventes at danne grundlag for fremtidige forskningsprojekter, som vil udforske forskellige energibesparende måder at opvarme vand på.

 

https://pro.ing.dk/8578

3. nov 2020 15:44