Datakaos gav SAP problemer med kritisk opgave: Vi var afhængig af CSV-fil sendt på mail

sap
Illustration: SAP SE / Wolfram Scheible. Se større version
SAP har eksisteret i 47 år og har på den tid opkøbt 44 underselskaber. Det giver udfordringer med datakvalitet.
Indblik3. oktober 2019 kl. 01:43
errorÆldre end 30 dage

Hvis man – som softwarekæmpen SAP – sælger produkter, der kan bruges både civilt og militært, skal man kunne dokumentere, at man ikke sælger til lande eller selskaber, som er sortlistet eller sanktioneret. 

Det kræver et solidt datafundament. Men hvis man – som SAP – opererer i 70 lande, ejer 44 underselskaber og har eksisteret i 47 år, så er det en udfordring. 

»Hvis der kommer nye sanktioner, skal du adlyde med det samme,« forklarer Thomas Falk, der er senior IT-konsulent hos SAP. 

»Du skal kunne identificere ikke bare skuffe-selskaber, men også forbindelser mellem selskaber, så du sørger for, at du ikke sælger til en ven af en ven, der er sortlistet.«

For at komme dertil – og ikke vække det amerikanske justitsministeriums vrede – skal SAP kunne scanne salgsdokumenter fra selskabet selv og 44 opkøbte virksomheder. Og behandle den data inden for rimelig tid. Og det volder problemer. 

»SAP har et produkt til denne opgave. Export Control er en eksisterende løsning, som SAP sælger, og som virker godt, når den fodres med data af høj kvalitet,« forklarer Thomas Falk og fortsætter:

»Men den endte med at crashe vores servere på grund af antallet af datakilder og datavolumen, vi havde. Et af hovedproblemerne var dårlig datakvalitet. Et andet problem var, at alle de database-joins, operationen kræver i relational database, brugte så meget hukommelse.«

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.