Data-startup: Vi skal droppe mentalitet, der driver os ud i ML uden ordentligt datafundament

dårligt fundament
Illustration: Srdjanns74 / Bigstock. Se større version
Strander ML-projekterne ofte som et Proof of Concept, er det værd at kigge på den underliggende data.
Interview8. oktober 2019 kl. 03:02
errorÆldre end 30 dage

Tim Ward, CEO i det danske data-startup Cluedin, er ikke overbevist om, at virksomheder havde brug for den eksisterende hype om data science og AI for at få styr på egen data. 

Men nu da hypen er her, er han sikker på, at mange virksomheder giver sig i kast med avanceret dataanvendelse, inden de har styr på datagrundlaget. 

»For ofte kaster vi os ud i de her teknologier, fordi vi håber, at det løser vores problemer. Men vi glemmer, at nogle af de mest lavpraktiske ting giver de bedste resultater. Datakvalitet er kun et prik på radaren i sammenligning med buzzword-teknologierne,« forklarer han. 

»Jeg husker tydeligt, at jeg var i et møde hos en kunde, og CDO'en sagde til den nye CEO: 'Vi kan enten fikse datakvalitet og data governance eller fikse vores ma… '. Og allerede inden, han havde sagt machine learning, svarede CEO'en: 'Machine learning!'. Hvordan får vi ændret den mentalitet,« spørger Tim Ward retorisk. 

»Det er det, der så ofte gør, at projekter strander i PoC. Du er hoppet i gang alt for tidligt, hvor du burde have fikset dit back office.«

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.