Data science hos Nets: Undgå sumpen af halvfærdige projekter

Nets
Illustration: Nets. Se større version
Målet er ikke at lave en intellektuel legeplads, men at skabe værdi, fortæller Nets.
Interview22. januar 2019 kl. 01:46
errorÆldre end 30 dage

Når man først er begyndt at mine et datasæt for mønstre og tendenser, kan der ende med at være en lang række interessante veje at undersøge. For at undgå en række ufærdige data-projekter har Nets lavet en regel: Fra et nyt koncept starter, eller en ny hypotese testes, skal der ikke gå mere end tre måneder, før du kan vise noget frem.

Det fortæller Claus Aagaard Pedersen, der er chef for Nets’ Data Analytics Factory. 

»Uanset hvor spændende det måtte være, og hvor mange veje det kan gå – hvis ikke du kan vise noget på din oprindelige hypotese inde for tre måneder, så skal du droppe det. Det er en form for fail fast-tilgang. Uden den kan det vokse til at blive en kæmpestor sump af halvgjorte koncepter,« siger han. 

»Det er nogle gange hårdt at stoppe sådan et projekt. Du bliver meget kompetent, når du dykker ned i noget og arbejder med det i tre måneder. Men i sidste ende skal det hjælpe forretningen. Det er muligvis megaspændende, men vi er her jo ikke, for at det skal være en intellektuel legeplads.«

Det betyder også, at man nogle gange må afvise en god idé, fordi der ikke er penge i det, fortæller Claus Aagaard Pedersen. Der er dog ikke én opskrift på, hvordan der bedst måles på værdien af et analytics-projekt.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.