Data science hos Nationalbanken: Uden skarphed på spørgsmålet bliver vi fortabt i data

Nationalbanken
Illustration: Danmarks Nationalbank. Se større version
Hos Nationalbankens data science-enhed starter man typisk med at visualisere, det resultat man forventer sig af et projekt. Det giver skarphed på retningen, mener afdelingens chef.
Indblik2. september 2021 kl. 03:29
errorÆldre end 30 dage

I Nationalbankens data science-team starter man data-projekter med en hypotese - og går derfra direkte i gang med at visualisere resultatet. 

Det lyder måske bagvendt. Men der er mange fordele ved at vise fra starten af et projekt, hvordan budskabet kan kommunikeres visuelt, hvis hypotesen er underbygget, forklarer Thais Lærkholm Jensen, der er chef for Nationalbankens Data Analytics and Science.

»At have det visuelle output for øje allerede inden vi går i gang er en enorm stærk måde at teste internt, om vi har den rigtige retning, inden vi graver os ned i data i tre måneder,« forklarer han. 

»Det hjælper os med at fokusere på, hvad der er hovedspørgsmålet, og det hjælper os med forankre det i organisationen, så folk tidligt får mulighed for at kommentere det.«

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.