Danske Spil spotter brugere med potentielle gambling-problemer

Danske Spils data scientists startede med at interviewe psykologer og rådgivere, da de skulle identificere problematisk gambling-adfærd hos brugere.
Hvis man har svært ved at styre sit forbrug af onlinespil som Lotto, Oddset eller Keno, er det muligt, at man får et opkald fra Danske Spil. Her sidder en række rådgivere ansat med det formål at tale med brugere med potentielle gamblingproblemer og hjælpe dem med at forhindre, at adfærden udvikler sig til reel ludomani. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Astrid Vestergård
Astrid Enslev Vestergård
Illustration: Astrid Enslev Vestergård

Astrid Enslev Vestergård er data scientist hos Danske Spil og tidligere konsulent hos SAS. Astrid Enslev Vestergård er uddannet ved DTU, hvor hun har skrevet speciale om statistisk analyse og machine learning.  

Pia Thomsen
Pia Thomsen
Illustration: Pia Thomsen

Pia Thomsen er data scientist hos Danske Spil og har tidligere arbejdet som aktuar hos If P&C Insurance. Pia Thomsen har en kandidat i matematik-økonomi fra Aarhus Universitet.