Dansk undersøgelse: Den største AI-barriere er at finde ud af, hvor det skal bruges

Foto : Babar760/Bigstock

Dansk undersøgelse: Den største AI-barriere er at finde ud af, hvor det skal bruges

Teknologien er ikke længere et benspænd for danske virksomheder, der gerne vil bruge machine learning, vurderer Rambøll i ny rapport. 
Der er ikke længere nogle tekniske barrierer for at tage avancerede algoritmer og machine learning i brug i danske virksomheder. Udfordringen er derimod at afgøre, hvor det er nyttigt at anvende AI.  Sådan lyder et af budskaberne i den årlige digitaliseringsundersøgelse – 'It i praksis' – som udføres af Rambøll i samarbejde med Dansk IT. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Få styr på data
  • Prioritér at opbygge en data governance i virksomheden
  • Hav en klar strategi for, hvilke data man tilbyder i økosystemet
  • Sørg for at have fuldt overblik over datas livscyklus – uafhængigt af fødesystemer

Kilde: 'It i praksis 2018'

Kom i gang med ML og AI
  • Tag udgangspunkt i, hvilken viden der mangler for at kunne komme i mål med reelle og vigtige problemstillinger.
  • Udfør en kapabilitetsanalyse af processer og værdistrømme, der er involveret, og udpeg de kritiske kapabiliteter for at komme i mål. Disse reducerer det informationsfelt, der skal analyseres.
  • Find alle de datakilder, der repræsenterer informationer om kapabiliteterne, både inden for og uden for virksomheden. Vurdér, hvordan databeskyttelsesregler spiller ind og skal håndteres.
  • Sammensæt et lille agilt team af forretningsspecialister og dataanalytikere, og lad dem arbejde eksperimentelt med at finde den eller de rigtige algoritmer til opgaven.

Kilde: 'It i praksis 2018'