Dansk ML-system fritlægger hænder i realtid: Lader fingeren pege på andres skærme

Foto : ShowMe Technologies

Dansk ML-system fritlægger hænder i realtid: Lader fingeren pege på andres skærme

Den danske iværksættervirksomhed ShowMe Technologies har udviklet en algoritme der er i stand til at fritlægge billeder i realtid, så en tekniker kan pege direkte på en maskine på afstand via et videoopkald. Det er ekstra aktuelt her midt i corona-krisen, hvor behovet for fjern-support af maskiner er eksploderet.
u kender det uden tvivl. At skulle forklare din gamle mor hvordan hun får genstartet routeren eller fortælle din teenagesøn hvordan han skifter en sikring på hfi-relæet. Det er ikke altid lige nemt at forklare med ord over en telefon, også selvom du bruger et video-opkald. Den samme udfordring gælder i øvrigt også for teknikere der på afstand forsøger at guide operatører til en fejlsøgning på en maskine i industrien.
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Extended Reality (XR)

Der skelnes i dag mellem tre forskellige typer af såkaldt extended reality, som er paraply-betegnelsen for virtual reality, augmented reality og mixed reality.

Virtual reality(VR): Flytter dig over i en 100 procent digital virtuel verden. Det gør man med særlige VR-briller der omslutter øjnene, så du kan bevæge sig 360 grader i det virtuelle univers.

Augmented reality (AR): Ligger et digital lag oven på den fysiske verden, oftest ved at filme med et kamera i en smartphone eller tablet. Pokemon Go er AR, ligesom mange industrivirksomheder i dag bruger AR til fjernsupport, hvor tegninger, og andre tekniske dokumenter kan hentes frem på skærm ved hjælpaf små QR-koder på de fysiske maskiner.

Mixed Reality (MR): Kombinerer elementer fra AR og VR. ShowMe Technologies bruger MR, fordi de tager et fysisk element, en fritlagt hånd, og placerer den ovenpå et andet fysisk element, fx en maskine.