Dansk deeptech-startup bygger ny type AI efter andelstankegangen

Foto : Abzu

Dansk deeptech-startup bygger ny type AI efter andelstankegangen

Abzus metahjerne kræver hverken deep learning-eksperter eller store konsoliderede datamængder at bruge. Til gengæld skal du være klar til at dele læring med konkurrenten.
Når den danske startup Abzu til næste år lancerer selskabets SaaS-platform, er det med ambitionen om at tilbyde AI til virksomheder, der ellers har for lidt data til at nyde godt af potentialet i deep learning.  »Vi har en vision om at demokratisere den her teknologi,« fortæller Casper Wilstrup, der er grundlægger og direktør i Abzu. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Abzu

Abzu er stiftet i februar 2018 og har 12 medarbejdere fordelt på to kontorer i Lyngby og Barcelona.

Selskabet har rejst i alt 2,85 mio. euro siden stiftelsen og senest lukket en Seed-runde i juli 2019 på 1,75 mio. euro.

Ordet Abzu stammer fra sumerisk mytologi og betyder 'kilden til visdommens vande'.

 

Casper Wilstrup
Casper Wilstrup
Illustration: Abzu

Casper Wilstrup er uddannet fysiker og har i 18 år arbejdet med at bygge systemer til databehandling og kunstig intelligens. Senest har Casper Wilstrup brugt tre år som CTO hos Blackwood Seven A/S.