Dansk deeptech-startup bygger ny type AI efter andelstankegangen

Foto : Abzu

Dansk deeptech-startup bygger ny type AI efter andelstankegangen

Abzus metahjerne kræver hverken deep learning-eksperter eller store konsoliderede datamængder at bruge. Til gengæld skal du være klar til at dele læring med konkurrenten.
Når den danske startup Abzu til næste år lancerer selskabets SaaS-platform, er det med ambitionen om at tilbyde AI til virksomheder, der ellers har for lidt data til at nyde godt af potentialet i deep learning.  »Vi har en vision om at demokratisere den her teknologi,« fortæller Casper Wilstrup, der er grundlægger og direktør i Abzu. 
Få fuld adgang til DataTech?
DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.
Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Abzu

Abzu er stiftet i februar 2018 og har 12 medarbejdere fordelt på to kontorer i Lyngby og Barcelona.

Selskabet har rejst i alt 2,85 mio. euro siden stiftelsen og senest lukket en Seed-runde i juli 2019 på 1,75 mio. euro.

Ordet Abzu stammer fra sumerisk mytologi og betyder 'kilden til visdommens vande'.

 

Casper Wilstrup
Casper Wilstrup
Illustration: Abzu

Casper Wilstrup er uddannet fysiker og har i 18 år arbejdet med at bygge systemer til databehandling og kunstig intelligens. Senest har Casper Wilstrup brugt tre år som CTO hos Blackwood Seven A/S.